Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Heb jij al eens zulke lekkere fritatta’s gegeten?

Heb jij al eens zulke lekkere fritatta’s gegeten?

In dit artikel vertelde ik over het gemak waarmee je meer groenten kunt eten. Nou, met dit recept voor fritatta’s van bloemkool en broccoli, krijg je dus ongemerkt heel veel groenten naar binnen. En lekker dat het is! Als je je aan onderstaand recept houdt dan eet je dus een 450 gram groente weg. Per persoon!

Tip vooraf

Aangezien ze nooit allemaal in de pan passen, kun je het beste een paar bakken tot ze bijna klaar zijn. Dan haal je ze uit de pan en leg je ze even naast elkaar op het aanrecht, de snijplank of op een bord. Dan bak je de volgende lading. Als alles gebakken is gaan ze allemaal weer terug in de pan om nog even door te bruinen en te garen. Tegen die tijd zijn ze wat steviger, dus kun je er meer naast elkaar kwijt en ze toch nog makkelijk omdraaien.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een grote fritatta te maken, maar die randjes zijn nu juist zo lekker!

Heerlijk bij deze fritatta’s zijn een zoete aardappelpuree en kipfilet!

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Fritatta's van bloemkool en broccoli
fritatta's van bloemkool en broccoli
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Voorbereiding 20 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Voorbereiding 20 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
fritatta's van bloemkool en broccoli
Print
Instructies
  1. Kook de bloemkool en de broccoli ongeveer 5 minuten. Beetgaar, vooral niet te zacht laten worden. Giet het dan af en laat het even afkoelen.
  2. Snijd ondertussen het sjalotje fijn, rasp de gember en de knoflook. Doe dit in een grote kom. Voeg hier de bloemkool, broccoli, kurkuma en eieren aan toe. Roer alles goed door en schep er dan de bloem door.
  3. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Lepel steeds een hoopje van het beslag in de pan.
  4. Bak ze ongeveer 3 minuten aan iedere kant tot ze goudbruin zijn. Ga door tot je geen beslag meer hebt.

Voedingswaarde
Fritatta's van bloemkool en broccoli
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 468 Calorieën uit Vetten 63
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 7g 11%
Verzadigd Vet 2g 10%
Meerv. Onverzadigd Vet 2g
Enkelv. Onverzadigd Vet 2g
Cholesterol 186mg 62%
Natrium 169mg 7%
Kalium 1981mg 57%
Totaal Koolhydraten 78g 26%
Voedingsvezels 18g 72%
Suikers 9g
Eiwitten 28g 56%
Vitamine A 33%
Vitamine C 367%
Calcium 18%
Ijzer 52%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *