Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Fruittaartje van bladerdeeg (uit de Airfryer)

Fruittaartje van bladerdeeg (uit de Airfryer)

Oh jongens, wat een ellende! Sinds we terug zijn uit Zweden, zijn we helemaal verzot op Fika. Maar van al dat “fika-en” kom je natuurlijk wel aan. En dat is niet de bedoeling natuurlijk. Daarom besloot ik maar eens een mager fruittaartje uit de AF te maken.

Ontzettend lekker fruittaartje

Het is heel erg snel gemaakt en een stuk “beter” voor de lijn dan de voorgefabriekte spullen met heel veel toegevoegde suikers. Er is alleen maar één nadeel… en dat is dat ik steeds vergeet een foto te maken! Hahaha de fruittaartjes zijn zo lekker, dat ik iedere keer het bordje al leeg heb nog voordat ik aan een foto denk! En geloof me, er zijn er al flink wat gemaakt.

Toch lekker zoet?

Bedenk dan dat hoe rijper de banaan is, hoe zoeter het taartje wordt! En natuurlijk kun je ook andere soorten fruit nemen, maar ik heb nu eenmaal altijd bevroren bosvruchten, aardbeien, avocado etc. in de vriezer liggen. Net als bladerdeeg. Alhoewel dat laatste nu toch echt op is… HELP!

What’s your guilty pleasure?

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Fruittaartje van bladerdeeg (uit de Airfryer)
Fruittaartje
Print
Maaltijd Snacks - zoet
Voorbereiding 2 minuten
Kook Tijd 13 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Snacks - zoet
Voorbereiding 2 minuten
Kook Tijd 13 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Fruittaartje
Print
Instructies
 1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
 2. Prak de banaan tezamen met het kaneelpoeder.
 3. Schep hier het bevroren fruit door.
 4. Leg op twee plakjes bladerdeeg een hoopje van het fruitmengsel en sluit af met de andere plakjes bladerdeeg. Vouw dit een beetje creatief dicht.
 5. Zet de AF op 200°C en stel de klok in op 13 minuten.

Voedingswaarde
Fruittaartje van bladerdeeg (uit de Airfryer)
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 246 Calorieën uit Vetten 99
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 11g 17%
Verzadigd Vet 2g 10%
Meerv. Onverzadigd Vet 5g
Enkelv. Onverzadigd Vet 2g
Natrium 57mg 2%
Kalium 245mg 7%
Totaal Koolhydraten 34g 11%
Voedingsvezels 3g 12%
Suikers 17g
Eiwitten 7g 14%
Vitamine A 11%
Vitamine C 22%
Calcium 11%
Ijzer 20%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.4 thoughts on “Fruittaartje van bladerdeeg (uit de Airfryer)”

 • Voedingswaardetabel ziet er prima uit en geeft voldoende informatie weer voor degene die er houvast aan heeft. In de periode dat ik mijn knop heb omgedraaid om geen pakjes en zakjes te gebruiken en veel vezels wilde eten en minder zout heb ik vaak de tabellen bekeken. Nu kijk ik er bijna niet meer naar… Succes!

  • Dank Tea. Ik kijk er eigenlijk ook niet naar als ik eerlijk ben. Ben wel benieuwd of andere lezers dat wel doen en dit dan ook een nuttige toevoeging vinden.

 • Ben ingeschreven bij deze site en gisteren het fruittaartje gemaakt. Heerlijk en super simpel. Het was minder zoet als verwacht maar dat kun jezelf veranderen door het in de bereiding wat extra te zoeten.

  • Hallo Jurrian. Leuk dat je je hebt ingeschreven. Fijn dat het fruittaartje in de smaak is gevallen. Mijn banaan was erg rijp waardoor het zoet genoeg was. Maar inderdaad kun je het zo zoet maken als je wilt tijdens de bereiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *