Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Garnalen en noodles plus Chinese kool: een gouden combinatie

Garnalen en noodles plus Chinese kool: een gouden combinatie

Ik ben dol op garnalen, alle garnalen behalve de Nederlandse garnaal. Dat grijze kleine frommeltje vind ik een beetje rieken en eh niet echt lekker. Vies vind ik het niet, maar je doet mij een heel groot plezier als ze wat groter en roze zijn. Enfin deze garnalen en noodles zijn overheerlijk.

Teveel recepten

Met garnalen kun je eigenlijk alle kanten uit: in een beslag en frituren maar, rauw door de salade, een grote bakplaat vullen met rauwe garnalen gemarineerd in olijfolie, knoflook en chilipoeder als cocktail en ga zo maar door. Ze zijn lekker, gezond, veelzijdig en je mag me er best onder begraven. Bij wijze van spreken dan he?

Verwarring

Gamba’s zijn eigenlijk weer geen garnalen ook al worden ze wel gauw zo genoemd. Bekijk alles rondom de garnaal en kreeftachtigen op Wikipedia.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Garnalen, noodles en Chinese kool
Garnalen en noodles
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Garnalen en noodles
Print
Instructies
  1. Zet de wok met wat olie op hoog vuur. Wanneer het goed heet is het vuur temperen en de ui en knoflook even fruiten.
  2. Snijd de Chinese kool in dunne repen en de rode peper in flinterdunne ringetjes en bak dit even mee.
  3. Kook ondertussen de noedels volgens aanwijzing op de verpakking en giet het af.
  4. Voeg de five spices en komijnpoeder toe aan het koolmengsel en blus het af met vissaus.
  5. Voeg nu de noodles toe.
  6. Bak in een koekenpan op hoog vuur de garnalen in peperolie.
  7. Voeg de garnalen toe aan de wok en schep alles even om
  8. Vlak voor het serveren drie bosuitjes in dunne ringetjes erover strooien.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *