Met deze kippendijen haal je een stukje Thailand naar Nederland

Met deze kippendijen haal je een stukje Thailand naar Nederland

Geen idee wat er is, maar ik heb toch zo’n behoefte aan pittige of kruidige recepten de laatste tijd. Kan er geen genoeg van krijgen. En laten deze kippendijen nou lekker kruidig zijn!

Gelukkig vinden de huisgenoten dat helemaal niet erg en kan ik me goed uitleven. Iets over is er zelden, maar als het over is staan er twee man blij te kijken: lunch!

Dit is ook zo’n recept dat eigenlijk altijd kan: gewoon bij je avondeten, of in een wrap, op stokbrood voor de lunch… verzin het maar, deze kippendijen zijn er voor gemaakt.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Gemarineerde kippendijen uit de oven
Kippendijen
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Thais
Voorbereiding 20 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Thais
Voorbereiding 20 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Kippendijen
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Schraap de korianderwortels schoon en spoel ze af. Hak de wortels en steeltjes fijn en leg de blaadjes opzij voor de garnering.
  3. Meng alle ingrediënten - behalve het korianderblad en de kip - in een kom. Wrijf de kip goed in met de marinade. Laat de kip 2 uur of een nacht rusten in de koelkast.
  4. Leg de kip met de marinade in een grote ovenschaal en zet die 25-35 minuten in de oven. Controleer na 25 minuten: de kip moet kleverig zijn met donkere gekaramelliseerde plekjes. Als de kip nog een beetje bleek ziet, zet de oventemperatuur dan hoger en laat de kip nog 10 minuten verder bruinen.
  5. Serveer direct met de korianderblaadjes en eventueel nog wat Thais basilicum erover.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *