Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Guilty pleasure: goddelijke citroentaart

Guilty pleasure: goddelijke citroentaart

Vanmorgen kwam mijn collega (juist ja: Tante Suus) op kantoor met de mededeling dat ze een citroentaart had gemaakt. Mijn hemel, wat is die goddelijk! Slecht voor de lijn, maar vreselijk goed voor het humeur. Ze presenteerde de taart in kleine blokjes, zodat we allemaal konden genieten. Ze gaf ons gelijk allemaal het recept, en ik deel hem graag meteen met jullie, want hij is té lekker om voor mezelf te houden!

Citroentaart klaar?

Stuur iedereen weg en geniet, geniet, geniet…

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Citroentaart
Citroentaart
Print
Maaltijd Snacks - zoet
Keuken Hollands
Voorbereiding 45 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
taart
Ingrediënten
Voor de bodem:
Voor de vulling:
Maaltijd Snacks - zoet
Keuken Hollands
Voorbereiding 45 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
taart
Ingrediënten
Voor de bodem:
Voor de vulling:
Citroentaart
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven tot 170°C.
  2. Meng de ingrediënten voor de bodem met behulp van een keukenmachine tot een kruimeldeeg.
  3. Meng het deeg tot een bal en laat het ongeveer 20 minuten rusten in de koelkast.
  4. Leg bakpapier in de vorm of vet hem in met wat boter. Rol het deeg uit met een roller en leg het in de vorm. Prik er met een vork gaatjes in.
  5. Leg bakpapier op het deeg en leg er bakkorrels in. Bak de bodem 20 tot 25 minuten in de oven.
  6. Haal na ongeveer 15 à 20 minuten het bakpapier en de kogels eruit en schuif hem terug in de oven.
  7. Als de bodem lichtbruin gekleurd is haal hem dan uit de oven en laat hem een beetje afkoelen.
  8. Klop de eieren met de suiker en het citroensap.
  9. Meng in een andere kom de bloem, maizena en bakpoeder.
  10. Schenk terwijl je klopt het eimengsel bij het bloemmengsel. Begin met een beetje zodat er geen klontjes ontstaan. Ben je toch te snel geweest, ga dan over op grof geschut en pak de staafmixer. Voeg als laatste de citroenschil toe.
  11. Schenk het mengsel in de bodem en plaats het terug in de oven voor ongeveer 30 minuten of tot er lichtbruine plekjes ontstaan op de bovenkant.
  12. Laat het afkoelen in de vorm en zet het daarna even in de koelkast.
  13. Bestuif met poedersuiker of serveer met slagroom.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *