Harissa: zelf maken is zo gebeurd

Harissa: zelf maken is zo gebeurd

De harissa is op en ik vertik het om nieuwe te gaan halen! Dus dan maar zelf aan de slag in de keuken. Ik bedoel: hoe moeilijk of tijdrovend kan het zijn zo’n overheerlijk pittig sausje?

Wat is harissa eigenlijk?

Het is een Noord-Afrikaanse hete rode saus, die gemaakt wordt van pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook. Je zou het kunnen vergelijken met sambal of chilisaus. Het wordt gebruikt bij de bereiding van o.a. soepen, couscous en merguez.

Maar vraag je in Armenië naar harissa, dan krijg je iets heel anders voorgeschoteld: een nationaal gerecht.

Recept hieronder is mijn versie van deze saus. Maar zoals met vele recepten is je eigen smaak het belangrijkst. Laat gerust iets weg, of voeg iets toe. Maar mocht je een goddelijke eigen versie gemaakt hebben; deel het dan met me!

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Harissa
harissa
Print
Maaltijd Soepen & Sauzen
Voorbereiding 20 minuten
Porties
pot
Ingrediënten
Maaltijd Soepen & Sauzen
Voorbereiding 20 minuten
Porties
pot
Ingrediënten
harissa
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven tot 180℃.
  2. Leg de rode pepers en puntpaprika op een bakblik. Schuif het blik net boven het midden van de oven, ongeveer 15 minuten.
  3. Verwijder de kronen van de pepers en paprika en voeg ze samen met de overige ingrediënten toe aan de keukenmachine.
  4. Laat de machine draaien tot de gewenste dikte.
  5. Schep alles in een uitgekookte weckpot of masonjar.


Een reactie zou ik leuk vinden