Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Heerlijke kruidige sperziebonen: dat zijn deze Indische toemis boontjes

Heerlijke kruidige sperziebonen: dat zijn deze Indische toemis boontjes

Heerlijke sperziebonen, en met diepvriesboontjes nog eens snel klaar ook! Makkelijk voor na je werk, helemaal als je dan bijvoorbeeld de Indische spareribs erbij maakt die in de slowcooker moeten. Je moet er dan natuurlijk wel van tevoren over nagedacht hebben. De spareribs moeten tenslotte ook nog eens een nacht in de marinade liggen.

Santen en/of bouillon?

Meestal maak ik deze boontjes trouwens mét santen en zonder bouillon, maar deze keer sloeg ik de santen over. Dat was een prima beslissing! Weer eens wat anders dan wat ik normaal doe. En juist door dat spelen met ingrediënten creëer je je eigen smaak op den duur.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Toemis boontjes
Deze kruidige sperziebonen zijn heerlijk en doen het heel goed als onderdeel van een rijsttafel. Wanneer je dit eet als bijgerecht kunnen er natuurlijk meer mensen van eten dan de 2-3 personen die ik hier onder vermeld.
Sperziebonen
Print
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 20-30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 20-30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Sperziebonen
Print
Instructies
  1. Indien je diepvries boontjes hebt kun je deze stap overslaan: dop de boontjes en kook ze beetgaar. Gooi ze in een vergiet en spoel ze af onder koud water. Straks gaan ze namelijk nog weer een keer in de pan en ze moeten niet te slap worden natuurlijk.
  2. Snijd de ui in stukken en wrijf deze samen met de knoflook, zout, laos, trassi en sambal in de vijzel tot een pasta. *
  3. Fruit de boemboe op niet al te hoog vuur, een minuut of drie, tezamen met de salam blaadjes.
  4. Voeg nu de bouillon, ketjap en gula djawa toe. Meng dit goed, zodat de gula djawa ook goed is opgenomen en doe er dan de boontjes bij.
  5. Laat alles nu nog even pruttelen en een beetje inkoken. Het gerecht moet vooral niet droog zijn, maar het moet ook geen soep worden.
  6. Snijd ondertussen de cherry tomaatjes in vieren en voeg ze nu toe. Schep het geheel nog een paar keer om en serveer.
Tip

* Natuurlijk kun je deze ingrediënten ook met de keukenmachine, blender of staafmixer tot een pasta krijgen, maar op de een of andere manier lijkt het toch altijd smakelijker wanneer je het met de vijzel maakt.




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *