Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Speklapjes zoals je ze nog nooit gegeten hebt!

Speklapjes zoals je ze nog nooit gegeten hebt!

Ik heb ze in ieder geval nog nooit eerder zo lekker gegeten.

Nog te verwerken recepten

Vandaag eten we erg makkelijk, dat geeft mij weer tijd om even wat recepten toe te voegen aan de website. Er staan her en der nog wat concepten dus ik dacht die maar eens uit te gaan werken. Kom ik ineens deze Indische speklappen tegen! En eerlijk waar, ik heb geen idee waar ik dit vandaan heb gehaald. Lekker is het in ieder geval wel.

Maar goed, we kunnen hier lang en breed over doorgaan, ik denk dat we gewoon maar moeten gaan beginnen met de lapjes 🙂

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Indische speklappen
Speklappen
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 35 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 35 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Speklappen
Print
Instructies
  1. Maak een marinade van de ketjap, limoensap, sambal, zout en koenjit. Leg de speklapjes hier in en zet in de koelkast voor minimaal 1 uur. Korter kan natuurlijk wel, maar langer is nog beter.
  2. Snijd ondertussen de ui en pers het teentje knoflook uit. Gebruik een vijzel of keukenmachine en doe hier de uien en knoflook in en voeg de overige kruiden toe. Maal dit goed fijn, tot er een soort pasta ontstaat.
  3. Verhit de olie in een pan en bak de speklapjes lekker knapperig en bruin. Haal ze daarna uit de pan.
  4. Fruit het uienmengsel in de achtergebleven olie.
  5. Doe de speklapjes terug in de pan en haal ze even lekker door de kruidenpasta.
  6. Voeg nu de santen en 200 ml water toe en laat het geheel lekker pruttelen. Blijf wel continu roeren, want de santen moet goed oplossen.
  7. Laat het geheel inbinden tot er een dikke saus ontstaat.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *