Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Kipsaté met pindasaus: veel lekkerder dan dit gaat het niet worden!

Kipsaté met pindasaus: veel lekkerder dan dit gaat het niet worden!

Oké, je moet het wel een dag van tevoren in de marinade zetten, maar dan heb je ook wel een overheerlijke kipsaté met pindasaus. Natuurlijk hoort saté op een stokje en zo staat het ook in het recept. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon de bak vlees met marinade en al omkeren en bakken in een loeihete koekenpan. Net zo lekker, minder werk.

Kip: het meest veelzijdige stukje vlees

Als er nou toch één ding is wat ik eigenlijk altijd en overal wel kan eten, dan is het wel kipsaté met pindasaus! Je kunt het dan ook werkelijk overal bij kwijt: nasi, bami, brood om maar eens mee te beginnen. Maar het kan ook altijd: vakantie, festival, barbecue ’s avonds laat, lunch, snack.

Vroeger

Lustte ik eigenlijk helemaal niets. Maar dan ook werkelijk NIETS. Nou ja, een paar dingetjes en natuurlijk …. juist kipsaté!  En als we uit eten gingen, moest dat ook wel op de kaart staan, anders “leed ik honger”. Enfin, er zijn heel veel soorten satés, je kunt ze op vele manieren marineren en ze zijn allemaal lekker. Maar vandaag maken we deze kipsaté met pindasaus 🙂

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Kipsaté met pindasaus
kipsate
Print
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Indonesisch
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 24 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Indonesisch
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 24 uur
Porties
personen
Ingrediënten
kipsate
Print
Instructies
Kipsaté
  1. Pers de knoflook en snijd de sjalotjes heel fijn. Doe alle ingrediënten in een kom en mix goed met een vork.
  2. Snijd de kippendijen in stukken en leg in de marinade. Laat dit een nacht marineren in de koelkast.
  3. Rijg de kip op stokjes (per drie blokjes, afhankelijk van de grootte) en bak deze in een grillpan, onder de grill of op de barbecue.
Pindasaus
  1. Warm de melk op in een pan en voeg dan de pindakaas toe.
  2. Pers de knoflook en verkruimel de bouillonblokjes.
  3. Wanneer het dikker wordt de rest van de ingrediënten toevoegen. Laat op laag vuur staan tot de saus de gewenste dikte heeft en zet dan het vuur uit.
  4. Toch te dik geworden? Voeg wat (kokos)melk toe. Vlak voor het serveren een theelepeltje sesamolie erdoor roeren.




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *