Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Komkommer-meloensoep: ijskoud de lekkerste!

Komkommer-meloensoep: ijskoud de lekkerste!

Eetlust! Dat is de naam van de website waar ik het recept voor deze overheerlijke zomerse komkommer-meloensoep vandaan heb. Els geeft daarbij nog wat tips over wat je wel en niet zou moeten doen tijdens het afkoelen van de pan soep en stopt er nog wat extra ingrediënten in die ik achterwege heb gelaten. Hier dus mijn versie van het recept. Voor jullie gemak, maar ook voor mezelf zodat ik het later weer gemakkelijk terug kan vinden.

Soep in de zomer

Bij soep denk je nou niet echt aan de zomer. Ik niet tenminste. Maar er zijn genoeg soepjes die je prima kunt eten in de zomer. Denk bijvoorbeeld aan gazpacho, een heerlijke Spaanse soep die koud gegeten wordt of een koude bietensoep. Je hoeft er niet eens voor aan tafel als je geen zin hebt. Gewoon lekker lui onderuit gezakt met een groot glas van deze soep stil je de ergste trek. Ik heb zomers tenminste minder “honger”.

Maak de komkommer-meloensoep op tijd

Het is een koude zomerse soep. Dus als je, net als ik, te laat begint zit er niets anders op dan de pan maar in de vriezer te zetten. Let wel op dat het dan geen komkommer-meloenijs wordt. Alhoewel… is misschien ook wel lekker met dat prachtige weer. Dank je wel Els, dat ik het recept mocht overnemen op mijn blog.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Komkommer-meloensoep
komkommer-meloensoep
Print
Maaltijd Soepen & Sauzen
Keuken Hollands
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Soepen & Sauzen
Keuken Hollands
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
komkommer-meloensoep
Print
Instructies
  1. Snipper het sjalotje fijn en hak de komkommer in niet al te grote stukken. Ik liet de schil zitten. Haal de pitten uit de meloen en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  2. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit het sjalotje en de komkommer ongeveer vijf minuten. Giet dan de bouillon erbij en breng het aan de kook.
  3. Laat het geheel pruttelen tot de komkommer lekker zacht is. Voeg dan de meloen toe en laat het nog even zachtjes koken.
  4. Zet nu het vuur uit en giet de inhoud van de pan in een blender. Of zet een staafmixer in de pan.
  5. Als het een egale massa is, zet je het in de koelkast tot het ijskoud is.
  6. Vlak voor het serveren wat citroensap erdoor, een draai vers gemalen peper erover en wat blaadjes munt, al dan niet grof gehakt, er door roeren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *