Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Lasagnette: dat is lasagne van courgette

Lasagnette: dat is lasagne van courgette

Persoonlijk hou ik niet zo van de lasagne, maar dat komt waarschijnlijk doordat ik het nog nooit zelf heb gemaakt. Niet dat ik nou zo goed kan koken, maar toch wel beter dan de gemiddelde kant-en-klaar-lasagne-kok. Of zoiets. Ik griezel van die lasagne die je in de supermarkt vindt. Toen kwam deze lasagnette voorbij en ik besloot de gok te wagen.

Lasagne zonder lasagnevellen

Moet je glutenvrij eten? Dan is dit recept echt een uitkomst!

Bij de kruiden heb ik geen hoeveelheden aangegeven. Bewust niet. De een houdt meer van basilicum en de ander van oregano of tijm. Je kunt het dus aanpassen naar de hoeveelheid die jij lekker vindt.

 

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Lasagnette
lasagnette
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Paleo
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Paleo
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
lasagnette
Print
Instructies
Lasagnette
  1. Verwarm de oven tot 220 °C.
  2. Snijd de uien fijn, hak de knoflook en snijd de peper in dunne ringetjes. Fruit dit alles even in een hapjespan met een scheut olie.
  3. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Als dit een mooi kleurtje heeft voeg je de gezeefde tomaten en het blik tomaten toe. Laat dit even pruttelen.
  4. Breng op smaak met peper, zout, basilicum, tijm en oregano.
  5. Schil met een dunschiller lange repen van de courgette af en leg die op de bodem van een ingevette ovenschaal.
  6. Schep er wat gehaktmengsel op en beleg dit weer met een laag courgette. Ga net zo lang door tot alles op is.
Saus
  1. Met de ricotta, melk en de helft van de geraspte kaas. Giet het over de lasagnette. Bestrooi het geheel met de overige geraspte kaas.
  2. Zet de schaal 20 minuten in de oven.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *