Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Wie lust er nu geen koekjes?

Wie lust er nu geen koekjes?

Een recept dat ik even snel heb gepikt van de AllerHande. In liefde (nieuwe blog) en oorlog (oude blog) is alles geoorloofd.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Zandkoekjes met hazelnoten
Zandkoekjes
Print
Maaltijd Snacks - zoet
Keuken Hollands
Voorbereiding 20 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 40 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
Maaltijd Snacks - zoet
Keuken Hollands
Voorbereiding 20 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 40 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
Zandkoekjes
Print
Instructies
  1. Maal 40 gr hazelnoten fijn in de keukenmachine (ca. 30 sec.) Maal niet te lang anders komt er te veel olie uit de noten vrij. Doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in. Doe hier de fijngemalen hazelnoten, 75 gr poedersuiker, de vanillesuiker, kaneel, kardemom en boter in.
  2. Kneed met je handen tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie. Druk een beetje plat en laat 30 min. rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170˚C. Hak de rest van de hazelnoten grof.
  3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad met de deegroller uit tot een lap van ca. ½ cm dik. Steek met het uitsteekvormpje 20 figuurtjes uit het deeg, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met de hazelnoten. Bak de koekjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
  4. Meng 1 el water door de rest van de poedersuiker en kaneel. Voeg eventueel druppelsgewijs extra water toe totdat je een glad glazuur krijgt. Haal de koekjes uit de oven. Laat 15 min. afkoelen en besprenkel de koekjes in een zigzaggende beweging met het kaneelglazuur.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *