Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Nasi kuning: feestelijke geurige gele rijst

Nasi kuning: feestelijke geurige gele rijst

Een waar feestgerecht dat voornamelijk op huwelijks- of verjaardagen wordt gegeten. Het was en is “nog steeds” een traditie om bij feestelijke gelegenheden nasi kuning of nasi gurih aan te bieden. Maar vandaag maken we het gewoon zomaar, omdat het kan en lekker is!

Timbaaltje

Om het een feestelijk tintje te geven, of gewoon omdat het leuk is: vul een kommetje met nasi kuning en stamp het flink aan, keer dit om op een bord en je hebt een prachtig rijstbuideltje.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Nasi kuning: feestelijke geurige gele rijst
nasi kuning
Print
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
nasi kuning
Print
Instructies
  1. Ik vind rijst die je niet hoeft te wassen een stuk makkelijker, maar mocht je een andere soort hebben was de rijst dan eerst.
  2. Los de santen op in ca. 6 dl water.
  3. Voeg hieraan de koenjit, sereh (licht gekneusd), djeroek poeroet en zout toe.
  4. Kook de rijst, op de manier die je gewend bent, in de santenoplossing.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *