Eten ♥ Drinken ♥ en meer

Oerapan: Indische droge groenteschotel

Oerapan: Indische droge groenteschotel

Deze groenteschotel kun je zowel warm als koud eten. Makkelijk als je bijvoorbeeld een rijsttafel wilt maken en je niet genoeg vuurtjes hebt om op te koken. Je maakt dan de oerapan en laat dat lekker staan tot je gaat eten. In dat geval kun je het beste de kokos er pas op het laatst door doen.

Ik at deze oerapan met rempah en jasmijnrijst.

 

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Oerapan: Indische droge groenteschotel
Gebruik voor de groenten bijvoorbeeld sperziebonen, bloemkool, broccoli, worteltjes, maïs, paprika, erwtjes, taugé etc.
oerapan
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
oerapan
Print
Instructies
  1. Bak de kokos op laag vuur in een droge koekenpan lichtbruin.
  2. Kook de groenten in weinig water met wat zout beetgaar.
  3. Fruit de ui en knoflook in de olie.
  4. Zet het vuur uit en voeg de sambal, laos, kentjoer en trassi toe. Fruit dit even mee.
  5. Voeg dan water, asemwater, selderij en suiker toe. Laat het sausje een beetje inkoken.
  6. Roer de groenten door het kruidenmengsel en meng er dan de gebakken kokos door.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *