Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Paddenstoelenpasta: een fluweelzachte streling voor de tong!

Paddenstoelenpasta: een fluweelzachte streling voor de tong!

Van paddenstoelen ben ik niet echt gecharmeerd, maar deze paddenstoelenpasta was overheerlijk. Een paddenstoel is niets meer dan een schimmel. Dus het is niet zo vreemd dat ik er niet gecharmeerd van ben, denk ik dan maar. Ik ben meer van de “op een grote paddenstoel, rood met witte stippen…” ? (sing-along-song of the day).

Giftig of eetbaar?

Er was ooit een heel lieve dame in Frankrijk, heel toepasselijk werd ze Mme Champignon genoemd, die het bos in ging. Daar plukte ze allerlei paddenstoelen en ging ze bereiden. Leuk, maar je moet wel weten welke eetbaar zijn en van welke je absoluut weg moet blijven. Sommige eetbare paddenstoelen zijn zelfs nog steeds giftig als ze ongewassen zijn. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Wil je nu zeker weten of je goed zit, bekijk dan deze lijst maar eens.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Paddenstoelenpasta
paddenstoelenpasta
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Pasta
Maaltijd Hoofdgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Pasta
paddenstoelenpasta
Print
Instructies
Pasta
  1. Kook de pasta zoals je gewend bent, giet het af en zet het even opzij. Wellicht een klein beetje van het vocht opvangen voor later.
  2. Snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook in dunne plakjes, de venkel in piepkleine stukjes (fijne rasp kan ook) en snijd de paddestoelenmix grof.
  3. Neem een brede pan en verhit de boter en olijfolie. Voeg de paddestoelen toe en bak die op matig vuur.
  4. Voeg dan de knoflook, ui en venkel toe aan de paddestoelen en bak het geheel nog even mee.
  5. Schep nu de pasta bij de paddenstoelen en voeg beetje bij beetje saus toe.
Saus
  1. Doe ondertussen in een steelpan de creme fraiche, slagroom en groenten- of paddestoelenbouillon. Laat dit inkoken tot een saus en breng op smaak met verse peper.
Tip

Vlak voor het opdienen wat citroensap erover sprenkelen geeft het een lekkere frisse ondertoon.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *