Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Smeerproppen: a.k.a. pisang goreng

Smeerproppen: a.k.a. pisang goreng

Pisang goreng of smeerproppen. Voor mij is er een duidelijk verschil in bereiding. Het is heerlijk als ontbijt, maar ook als bijgerecht(je) bij de rijsttafel. In Nederland vind je ze veelal als homp banaan, of overlangs gesneden, in een beslag en dan gebakken/gefrituurd.

Verschil tussen pisang goreng en smeerproppen?

Misschien is er officieel geen verschil, maar ik vind deze uitvoering veel lekkerder. In geval van pisang goreng heb je een brok banaan in beslag en in geval van smeerproppen is het beslag. Het lijkt hierdoor meer op een oliebol, alhoewel minder vet. Kan het verschil niet echt uitleggen. Maar als je het ook gaat maken weet je wel wat ik bedoel.

 Overrijpe bananen

Ik ben niet zo’n fan van overrijpe bananen, maar op deze manier kun je er makkelijk van af komen. Ik gebruikte overigens overrijpe bakbananen, die waren ernstig toe aan opeten.

Voordat je makan kunt zeggen zijn ze al op!
Wat vind jij eigenlijk lekkerder: deze smeerproppen of de “gewone” pisang goreng?

Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Pisang goreng, smeerproppen
pisang goreng
Print
Maaltijd Bijgerecht, Ontbijt
Keuken Indonesisch
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
Maaltijd Bijgerecht, Ontbijt
Keuken Indonesisch
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
pisang goreng
Print
Instructies
  1. Zet een pan met een laag olie op hoog vuur.
  2. Prak de bananen en voeg eieren en meel toe. Schep/roer dit even goed door tot je een dik homogeen beslag hebt.
  3. Neem een juslepel en laat een bolletje bananenmengsel in de hete olie glijden.
  4. Maak ze niet te groot, want dan wordt de binnenkant niet goed gaar.
  5. Keer ze af en toe om en houd in de gaten dat ze niet te snel gaan.
  6. Laat ze op een bord/rooster met keukenpapier uitlekken.
Tip

In geval van bijgerecht zet je het gewoon zo op tafel. In geval van ontbijt is het lekker om er wat poedersuiker over te strooien.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *