Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Pittige eieren: sambal goreng telor

Pittige eieren: sambal goreng telor

Er zijn vele recepten voor pittige eieren op internet te vinden: tomatenpuree toegevoegd, sambal i.p.v. verse rode pepers, sjalotten i.p.v. uien, meer of minder knoflook etc. Je zult uiteindelijk zelf moeten bepalen wat je lekker vindt.

Rijsttafel?

Een heerlijk bijgerechtje dat eigenlijk niet mag ontbreken bij de rijsttafel, of gewoon zomaar, omdat het lekker is! En ook nog eens snel klaar eigenlijk. En jawel, zowel koud als warm is het prima te eten. Alhoewel ik lauwwarm persoonlijk het lekkerst vind.

Je kunt de eieren hardgekookt (en gehalveerd) of als omeletreepjes toevoegen.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Sambal goreng telor
Eieren
Print
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Indonesisch
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Indonesisch
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Eieren
Print
Instructies
Boemboe
  1. Snijd de pepers, laos, knoflook en uien klein. Maak met behulp van een vijzel of staafmixer hier een prutje van.
  2. Gebruik een fijne rasp om de gember en kemirienoten te raspen en voeg toe.
  3. Doe wat olie in een pan en fruit het mengsel hierin.
  4. Voeg de salambladeren, gula djawa, trassi en de santen toe en laat het geheel even zachtjes pruttelen.
Omeletreepjes
  1. Bak heel dunne omeletjes en laat ze afkoelen. Rol ze dan op en snijd ze in zeer dunne reepjes. Voeg toe aan de boemboe.
Gekookte eieren
  1. Kook de eieren in 8 minuten hard en laat ze afkoelen. Pel en halveer ze, voeg toe aan de boemboe.

Bekijk ook eens dit filmpje wat ik op YouTube vond:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *