Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Roedjak manis: een lekker pittig schaaltje fruit

Roedjak manis: een lekker pittig schaaltje fruit

Wat zit ik hier te genieten: het is zondag, ben lekker aan het haken en luister ondertussen naar Terang Bulang. Leuker kan het niet worden, of toch wel? Nou, met dit schaaltje fruit wel dus!

Een toet moet!

Want aangezien we vanavond lekker gaan eten, vind ik dat er ook maar heel toepasselijk een toet(je) achter aan moet komen. En wil je in de sfeer blijven dan wordt het natuurlijk al gauw roedjak manis (of rujak, net hoe je wil en wie je het vraagt). Het gaat er in ieder geval om dat het een heerlijke fruitsalade is met een zoetpittig sausje.

Exotisch fruit

Je kunt natuurlijk allerlei exotische vruchten nemen of gewoon dat wat je in huis hebt. Dat laatste deed ik dus, niets speciaals eigenlijks. Een volgende keer ga ik me wat meer uitleven met ananas, perzik, mango en misschien wat kokos er tussendoor.

 

Print
Roedjak manis
Fruit
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Nagerecht
Keuken Indonesisch
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de salade
Voor de saus
Maaltijd Nagerecht
Keuken Indonesisch
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de salade
Voor de saus
Fruit
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Maal de geroosterde pinda's in de vijzel, of gebruik een hakmolen, maar laat wat stukjes pinda zitten.
  2. Schep de petis udang in een wok en giet het water er bij. Net zo lang roeren totdat het goed vermengd is.
  3. Doe er de gula djawa bij en blijf dit ook roeren totdat het vermengd is.
  4. Schep nu de rest van de ingrediënten er doorheen. Klaar!
Notities

Voor opdienen fruit het sausje erover schenken en verkruimel er ook nog maar wat kroepoek over. Gewoon omdat het lekker is en omdat het kan!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *