Rozenjam: zelfgemaakt in een half uurtje

Rozenjam: zelfgemaakt in een half uurtje
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Rozenjam
Gebruik altijd onbespoten rozenblaadjes. Lekker op brood (zoet!) of bij een stukje lamsvlees.
rozenjam
Print
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Turks
Kook Tijd 30 minuten
Porties
jampotten
Ingrediënten
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Turks
Kook Tijd 30 minuten
Porties
jampotten
Ingrediënten
rozenjam
Print
Instructies
  1. Breng het water aan de kook. Voeg de rozenblaadjes toe en laat 20 minuten zachtjes koken, met de deksel op de pan.
  2. Laat het mengsel afkoelen en zeef dan de vloeistof. De blaadjes worden niet meer gebruikt (maar je kunt er wel een aantal toevoegen op het eind, gewoon omdat het mooi staat)
  3. Breng het rozenwater aan de kook en voeg het citroensap en de geleisuiker toe.
  4. Laat de rozenjam - als het begint te borrelen - nog 4 minuten doorkoken tot de jam de gewenste dikte heeft (zie tip hieronder).
  5. Schep de jam in gesteriliseerde jampotjes en sluit deze direct.
Tip

Ergens op internet las ik dat je een test kunt doen om te zien of de jam al klaar is. Gebruik een koelkastkoud-schoteltje en laat daar een druppel jam op vallen, als het meteen stolt heeft het de goede dikte (ik heb dit zelf overigens nog niet geprobeerd).



Een reactie zou ik leuk vinden