Sajoer lodeh van Chinese kool

Sajoer lodeh van Chinese kool

Oké, ik geef het direct toe: helemaal authentiek kunnen we deze sajoer lodeh niet noemen, maar lekker is het wel! Gewoon een beetje strooien en gieten met wat ik nog in huis heb, doet wonderen. Het ruikt hier namelijk hetzelfde als wanneer ik de authentieke recepten maak. Overigens: sajoer = groenten en lodeh = zachtgekookt/gestoofd, en dat is het allemaal zeker. Kniesoor die er wat van vindt dus.

Rijsttafel

Iedereen weet dat een rijsttafel simpel, maar ook heel uitgebreid kan zijn. In mijn ogen zijn er een aantal dingen die bij een rijsttafel niet mogen ontbreken. Een sajoer mag dus niet ontbreken. Bij veel van de Indische recepten hier heb ik aangegeven dat het een “hoofdgerecht” maar ook een “bijgerecht” is.

Deze sajoer is bijvoorbeeld prima als hoofdgerecht te gebruiken. Lekker met rijst en Indische spareribs.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Sajoer lodeh
sajoer lodeh
Print
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
sajoer lodeh
Print
Instructies
  1. Zet een pan met wat olie op hoog vuur, draai daarna het vuur laag.
  2. Snijd de ui in halve ringen en voeg dat samen met de uitgeperste knoflooktenen toe aan de pan. Fruit het mengsel even een paar minuten.
  3. Kneus ondertussen de sereh, schil de laos en rasp de gember. Voeg dit allemaal toe aan de pan en laat nog even meebakken.
  4. Rasp ca. 4 kemirienoten boven de pan en voeg de trassi, salam, sambal, oestersaus en asem toe.
  5. Giet hier een beetje kokend water op en laat nog even pruttelen.
  6. Snijd nu de Chinese kool in dunne reepjes en voeg dat toe aan de pan. Schep voortdurend om.
  7. Verkruimel (door plakjes te snijden) de santen boven de pan en giet er nog wat water bovenop. Doe de deksel op de pan en laat het geheel nog even stoven tot de kool geslonken is.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *