Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Sajoer tjampoer: een gezonde mix van groente

Sajoer tjampoer: een gezonde mix van groente

Ook wel geschreven als sayur campur. Sajoer = groenten, tjampoer = door elkaar. Ofwel sajoer tjampoer is een allegaartje van groenten.

Hoe gezond wil je het hebben

Een mix van verschillende soorten groente. Je kunt andere groente toevoegen, dingen uit de ingrediënten achterwege laten. Niets moet alles kan. En dan is het ook nog eens overheerlijk, je moet alleen geen haast hebben, want dan wordt het niks natuurlijk. Je kunt allerlei soorten groenten hiervoor gebruiken en afhankelijk van de hardheid van de groente voeg je het eerder of later aan het gerecht toe.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Sajoer tjampoer
sajoer tjampoer
Print
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
sajoer tjampoer
Print
Instructies
  1. Pel en snijd de uien en knoflook fijn.
  2. Snijd de koolrabi in even grote langwerpige stukjes.
  3. Verhit een pan met olie en boter en fruit de uien kort en voeg daarna de knoflook, limoenbladeren en (laurier)salambladeren toe.
  4. Snijd de rode pepers en tomaat fijn en voeg samen met de trassi toe.
  5. Laat even pruttelen en voeg dan de kokosmelk, het bouillonblokje en een scheut water toe.
  6. Kneus de sereh en voeg toe met de boontjes en maïskorrels.
  7. Snijd de petehbonen door de helft en voeg toe.
  8. Voeg de koolrabi, garnalen en bamboescheuten toe.
  9. Laat het gerecht ca. 45 minuten sudderen.
Tip

Tip: sereh kneus je door met de achterkant van je mes her en der op de stengel te rammen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *