Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Salade van courgette en munt

Salade van courgette en munt

Ik ben dol op salades, vooral als het weer wat warmer gaat worden. Dat kan van stevige maaltijdsalade gaan tot een salade die je serveert bij de BBQ. Courgette is iets waar ik ook al zo dol op ben. Deze salade van courgette en munt is dus een salade naar mijn hart.

Pittig en fris

Door de selderij en rode peper is deze salade lekker pittig. Door de munt is het tegelijkertijd fris. En de rucola geeft het een heerlijk kruidige smaak. Wat mij betreft is dit een op-en-top-BBQ-salade!

Variatie

Strooi er eens wat granaatappelpitjes overheen. Ik vind het altijd heerlijk verrassend als er zo’n pitje openbarst. Het geeft me een soort vrolijk zomers gevoel.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Salade van courgette en munt
salade van courgette
Print
Maaltijd Salades
Voorbereiding 5 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Salades
Voorbereiding 5 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
salade van courgette
Print
Instructies
  1. Maak met behulp van een dunschiller lange slierten van de courgette. Het eerste plakje is schil en kan weg. Dan ga je door tot de zaadlijst en draai je de courgette en kwartslag. Uiteindelijk hou je alleen een vierkante zaadlijst over. Die kan bij de kippen 🙂
  2. Snijd de peper en selderij in piepkleine stukjes en snijd de komkommer in vieren en dan in dunne plakjes. Snijd de munt fijn.
  3. Pers de limoen en meng dit met de olie.
  4. Schep nu alle ingrediënten in een grote kom en meng alles goed door elkaar. Laat het even zo staan alvorens te serveren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *