Eten ♥ Drinken ♥ en meer

Sambal badjak

Sambal badjak
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Sambal badjak
Gebruik een vijzel of keukenmachine om de pasta te maken.
sambal
Print
Maaltijd Soepen & Sauzen
Keuken Indonesisch
Kook Tijd 45 minuten
Porties
mason jars
Ingrediënten
Maaltijd Soepen & Sauzen
Keuken Indonesisch
Kook Tijd 45 minuten
Porties
mason jars
Ingrediënten
sambal
Print
Instructies
  1. Maak een pasta van de pepers, ui, knoflook en kemirinoten. Voeg dan de trasi, laos en de suiker toe Vermeng dit goed.
  2. Verhit de olie in een wok en voeg daar het mengsel aan toe. Bakken tot de uien gaar en lichtbruin gekleurd zijn.
  3. Voeg dan de tamarinde, citroengras, santen en eventueel zout toe.
  4. Laat het geheel zachtjes koken totdat het mengsel dikker wordt. Waneer de olie boven komt drijven verwijder je de sereh en laat de sambal afkoelen.
Tip

Schep de sambal in gesteriliseerde potten.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *