Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Sambal goreng tempeh kering

Sambal goreng tempeh kering

Droog gebakken tempeh, heerlijk, ik zeg vaker op tafel! Maar… het valt eerlijk gezegd nog niet mee om dit goed te krijgen. Want óf de tempeh is lekker knapperig tot aan het vervolgproces, ofwel het wordt helemaal niet knapperig. Op de website van Kokkie Slomo staat het uitgebreid beschreven met foto’s, voorafgaand door een leuk verhaaltje. Sowieso zijn de verhalen van Kokkie erg leuk, althans het is wel mijn soort humor.

Gesmokkeld met de tempeh

Maar goed, terug naar mijn tempeh. De eerste keer was ie dus lekker knapperig tot het vervolgproces dus de tweede keer heb ik gesmokkeld. Hoe? Dat lees je – in het kort – hieronder.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Sambal goreng tempeh kering
Tempeh
Print
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Tempeh
Print
Instructies
  1. Snijd de tempeh in plakken en snijd die plakken weer in smalle reepjes.
  2. Frituur de reepjes tot ze lekker (licht)bruin en krokant zijn. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
  3. Leg ondertussen 1 rode peper een minuut of vijf in kokend heet water.
  4. Wrijf alle ingrediënten (behalve de ketjap) fijn in de vijzel, of maak gebruik van een keukenmachine/blender.
  5. Fruit dit mengsel een minuut of drie in de olie. Niet te hoog want het mag niet spetteren.
  6. Doe de ketjap er nu bij en meng het goed. Zet het vuur uit en schep de gefrituurde tempeh er doorheen.
  7. Giet 100 ml water in een schone wadjan en voeg de gula djawa en kristalsuiker toe.
  8. Breng dit langzaam aan de kook. Schep de tempeh er doorheen. Zorg ervoor dat alles goed wordt opgenomen. Dit moet snel gebeuren, anders verbrandt de hele boel.
  9. De tempeh doe je nu in een grote bak en je schept er de in ringetjes gesneden rode peper en gebakken uitjes door heen.

Je zou nu dus een lekkere snack á la chips/frietjes moeten hebben, maar dat had ik dus niet. De smaak was geweldig dus ik besloot het weg te zetten en er eens een nachtje over te slapen.

De volgende dag kieperde ik de hele bak leeg in kokendhete olie en haalde het er ook snel weer uit. Resultaat? Precies zoals het had moeten zijn voordat het slap werd. Heerlijk dus! Ik blijf dus proberen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *