Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Sambal Malakka

Sambal Malakka

En weer zo’n heerlijke sambal! Ik kan er geen genoeg van krijgen ook al gebruik ik eigenlijk altijd alleen maar oelek en badjak. Toch maar eens een hele lading met verschillende potjes gaan maken.

Sambal is ook lekker op een broodje kaas!

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Sambal Malakka
sambal
Print
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Indonesisch
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
potje
Ingrediënten
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Indonesisch
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
potje
Ingrediënten
sambal
Print
Instructies
  1. Pel de ui en de knoflook en snipper ze heel fijn. Was de pepers en hak ze heel fijn.
  2. Verwijder het bovenste harde gedeelte van de sereh stengel, plet de stengel met de stamper van de vijzel en leg er een knoop in.
  3. Wrijf de ui, knoflook, laos, trassie en zout fijn in de vijzel.
  4. Bak dit mengsel in de olie tot de uien geel zijn.
  5. Wrijf intussen de pepers fijn.
  6. Voeg pepers en asemwater (gemaakt van de asem en 4 eetlepels warm water) aan het mengsel toe.
  7. Roer er het blokje santen en de sereh stengel door en kook de sambal door tot de uien gaar zijn.
  8. Zodra de olie uit de santen boven drijft is de sambal klaar.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *