sambal
Sambal Malakka
sambal
Sambal Malakka
Porties Prep Tijd
1potje 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
1potje 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Pel de ui en de knoflook en snipper ze heel fijn. Was de pepers en hak ze heel fijn.
  2. Verwijder het bovenste harde gedeelte van de sereh stengel, plet de stengel met de stamper van de vijzel en leg er een knoop in.
  3. Wrijf de ui, knoflook, laos, trassie en zout fijn in de vijzel.
  4. Bak dit mengsel in de olie tot de uien geel zijn.
  5. Wrijf intussen de pepers fijn.
  6. Voeg pepers en asemwater (gemaakt van de asem en 4 eetlepels warm water) aan het mengsel toe.
  7. Roer er het blokje santen en de sereh stengel door en kook de sambal door tot de uien gaar zijn.
  8. Zodra de olie uit de santen boven drijft is de sambal klaar.

Delen is lief ♥