Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Sambal peteh

Sambal peteh
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Sambal peteh
Gebruik een vijzel of keukenmachine om de pasta te maken.
sambal
Print
Maaltijd Soepen & Sauzen
Keuken Indonesisch
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
pot
Ingrediënten
Maaltijd Soepen & Sauzen
Keuken Indonesisch
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
pot
Ingrediënten
sambal
Print
Instructies
  1. Maak een pasta van de pepers, ui en knoflook.
  2. Roer de laospoeder er doorheen.
  3. Snijd de trassi fijn, dan lost het straks beter op.
  4. Verwarm de olie in een wok en roerbak de mix. Goed blijven roeren.
  5. Zodra er wat vocht verdampt is doe je er de sereh, santen en asem bij.
  6. De santen zal smelten in de sambal. Voeg het water toe als er weer wat vocht is verdampt.
  7. Snijd de petehbonen in de lengte een keer of drie door, maar laat een paar bonen heel.
  8. Schep de boontjes door de sambal.
  9. Laat het geheel nog een minuut of vijf pruttelen, tot de gewenste dikte.
  10. Verwijder nu de sereh.
Tip

Schep de sambal in een gesteriliseerde pot.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *