Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Shakshuka

Shakshuka
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Shakshuka
Heerlijk als lunch voor vier personen, of als hoofdgerecht met een salade en een stuk stokbrood (of Turks brood).
Shakshuka
Print
Maaltijd Hoofdgerecht, Lunch
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht, Lunch
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Shakshuka
Print
Instructies
  1. Snipper de ui en snijd de knoflook in piepkleine stukjes (persen kan natuurlijk ook).
  2. Neem een hapjespan en rul hierin het gehakt.
  3. Zodra het gehakt een kleurtje krijgt, voeg je de ui en knoflook toe.
  4. Snijd ondertussen tomaten en paprika’s in kleine stukjes en voeg dit toe. Strooi de kruiden erbij en roer even goed door.
  5. Wanneer de paprika en tomaten zacht zijn geworden maak je 3 à 4 kuiltjes in het mengsel. Breek in ieder kuiltje een ei.
  6. Leg een deksel of zilverfolie over de pan en laat dit zachtjes stoven tot het ei is gestold.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *