Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Soep to go: alleen nog heet water toevoegen

Soep to go: alleen nog heet water toevoegen

Kennen jullie de soto ajam nog? Ik vond het zo ontzettend lekker dat ik het wel vaker wilde eten en liefst ook nog op het werk tijdens de lunch. Maar daar heb ik natuurlijk geen keuken tot mijn beschikking. Toen bedacht ik mij ineens de salade in een potje (wow, dat komt uit de archieven!). Dus waarom niet een “soep to go“?

Soepie? Neem een soep to go!

Zo gezegd, zo gedaan: alles klaar gemaakt en in een mason jar gestop. Op het werk (we hebben een Qooker) kokend water erop, even laten staan en smullen maar.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Soep to go
soep to go
Print
Maaltijd Lunch
Voorbereiding 15 minuten
Porties
mason jars
Ingrediënten
Maaltijd Lunch
Voorbereiding 15 minuten
Porties
mason jars
Ingrediënten
soep to go
Print
Instructies
  1. Zet een pan met water op het vuur en leg de kipfilet erin. Laat dit ca. 10 minuten koken.
  2. Kook de eieren in 8 minuten hard. Per mason jar neem je 1 ongepeld ei mee. Vlak voor het eten pel en halveer je het ei en doe je hem bij de mason jar.
  3. Haal de kipfilet uit het water, leg het in een kom en trek uit elkaar met 2 vorken.
  4. Voeg nu de kruiden toe en bak het geheel een paar minuten op hoog vuur, zodat je een licht krokant korstje krijgt.
  5. Verdeel de kip over vier mason jars.
  6. Trek de paksoi uit elkaar (baby spinazie is ook lekker) en verdeel samen met de taugé over de potten.
  7. Breek de noodles en voeg toe aan de potten. Verkruimel over iedere pot een half bouillonblokje en schroef de deksel op de pot.
  8. Zet de potten in de koelkast (**) tot gebruik.
Tip

(*) Je kunt natuurlijk andere kruiden gebruiken, waardoor je een heel andere soep krijgt. Wees creatief en niet bang om "verkeerde" kruiden te gebruiken.

(**) Ik maakte maar vier potten (werk vier dagen) en die blijven al die tijd goed.

Doordat je er kokend water op giet zullen de paksoi (of spinazie) en noodles garen. Eet smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *