Spareribs op Indische wijze

Spareribs op Indische wijze

Er lagen nog twee spareribs in de vriezer, en die lagen me al een tijd in de weg. Maar ja, wat zou ik er eens van gaan maken. Natuurlijk in de slowcooker, zo veel was in ieder geval al zeker. Maar dan de kruiden of de marinade? Tot ik van de week bedacht dat Indische wel heel erg lekker moesten worden, besluit was genomen en de spareribs werden uit de vriezer gehaald.

Lekker goedkope spareribs

Het zijn de goedkoopste delen van varkensribben, afkomstig van onder de maag, borst en achter de schouders. Ze bevatten meestal 11 tot 13 botten. Het vlees zit op en tussen de botten, afhankelijk van de kwaliteit en grootte. Maar na bereiding in de slowcooker vallen de botjes er tussenuit 🙂

Uit de losse pols

De marinade maakte ik een beetje van dit en een beetje van dat. Op gevoel. Op geur. Op kleur. Omdat dat nu niet het meest handige is wanneer je een recept wilt delen heb ik er toch maar wat maten e.d. bij gezet.

Aangezien manlief er niet zo van houdt heb ik voor hem maar een haaskarbonade gekocht en met de rest mee gemarineerd.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Spareribs op Indische wijze
Boterzacht. Bestek heb je niet meer nodig, het valt zo van de botjes af.
spareribs
Print
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 6 uur
Passieve Tijd 1 nacht
Porties
personen
Ingrediënten
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 6 uur
Passieve Tijd 1 nacht
Porties
personen
Ingrediënten
spareribs
Print
Instructies
  1. Snipper de uien, pers de tenen knoflook en snijd de laos en gember in plakjes.
  2. Mix alle ingrediënten in een grote kom en voeg de spareribs toe.
  3. Zorg ervoor dat ieder stukje vlees onder staat en laat dit een hele nacht zo trekken in de koelkast.
  4. De volgende dag kieper je de hele bak om in de slowcooker en zet je de slowcooker zes uur op low.
Tip

Resultaat is donkere, pittige spareribs die zo van de botjes vallen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *