Spinazietaart

Spinazietaart

Er zijn vele soorten spinazietaart, maar deze is werkelijk heerlijk en nog redelijk snel klaar ook. Er is niets overgebleven van het oorspronkelijke recept, maar dat hoeft ook niet. Filodeeg werd ook een rommeltje, maar ach, voor alles is een eerste keer en de volgende keer zal ik er toch maar wat handiger mee omgaan.

Recept volgen

Ik volg zelden een recept op de voet. Ten eerste vind ik er bij voorbaat al te weinig knoflook in zitten. Geen knoflook? Dan is het al bijna niet geschikt voor bij ons thuis. En wanneer er in een zogenaamd pittig recept staat dat je een rode peper moet ontdoen van de zaadlijst, schiet ik al helemaal in de lach. Ieder kookt toch naar eigen smaak en inzicht tenslotte.

Keuken

Deze spinazietaart heb ik het predikaat “Italiaanse Keuken” meegegeven, maar of dat ook werkelijk zo is? Door de pijnboompitten, mozzarella en zongedroogde tomaten waande ik mij direct in Italië. Dus vergeef me als ik er een landje of wat naast zit 🙂

Is spinazie echt zo goed voor je?

Ja, want spinazie bevat o.a. water, eiwit, koolhydraten, vet, oxaalzuur, caroteen, vitamine B1 en B2, vitamine B6, vitamine C en E, ijzer, kalium, calcium, koper, magnesium, natrium, fosfor en zink.

Heel veel nodig

Je kunt er van uit gaan dat bijna de helft van de spinazie slinkt aangezien het heel veel vocht bevat. Let hier dus goed op wanneer je spinazie wilt koken of bakken.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Spinazietaart
Spinazietaart
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Spinazietaart
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200℃.
  2. Kook de spinazie een minuut of drie en giet het af, druk met een lepel zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.
  3. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  4. Klop de eieren los in een grote kom, voeg daar de pijnboompitten, kleingesneden mozarella en zongedroogde tomaten aan toe. Knoflook, peper en zout naar eigen smaak toevoegen.
  5. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg vijf vellen filodeeg hierop.
  6. Besmeer ieder vel met wat olijfolie.
  7. Stort hierop het spinaziemengsel en dek af met de overige vijf vellen, ook hierbij ieder vel insmeren met wat olie.
  8. Vouw de randen dicht.
  9. Bestrooi het geheel met sesaamzaad.
  10. Zet de spinazietaart ca. 30 minuten in de oven.
Tip

Een volgende keer voeg ik een paar druppels tabasco toe om het geheel wat pittiger te maken.

Wij hebben dit geserveerd met gratin en rollade. Heerlijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *