Tabouleh, gehaktrolletjes en muntdip: een Oosterse verwennerij

Tabouleh, gehaktrolletjes en muntdip: een Oosterse verwennerij

Al snuffelend op mijn feestboekpagina kwam ik een bericht tegen van FoodiesMagazine waarin gesproken werd over tabouleh met abrikozen en gehaktrolletjes met muntdip. Dat leek me wel heel erg lekker. Er stond ook nog een foto bij geloof ik. Maar al wat ik vond, geen recept. Paniek, want ik moest en zou het nu eten ook!

Dus na een speurtocht op internet en wat eigenwijze ideeën en veranderingen kwam het uiteindelijk toch nog allemaal op tafel!

Wat is tabouleh eigenlijk?

Het is een salade uit de Libanese keuken en betekent lichtscherp in het Oud Arabisch. Het wordt gegeten als voorgerecht of als bijgerecht. Maar aangezien wij salades vaak als hoofdgerecht eten is dat in dit geval ook op die manier gegeten. Het bestaat altijd uit bulgur, tomaten, ui, peterselie en munt. Naar smaak kun je dan allerlei ingrediënten toevoegen. Het geheel wordt overgoten met citroensap en olijfolie. Maar dat ging mij wat te ver, sprenkelen is wel genoeg.

Foute benaming

Nou ja, wat is fout? Maar noem dit nu niet tabouleh salade, want tabouleh IS de salade.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Tabouleh met gehaktrolletjes en muntdip
Tabouleh
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Midden-Oosten
Voorbereiding 20 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Tabouleh
Gehaktstaven
Dressing
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Midden-Oosten
Voorbereiding 20 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Tabouleh
Gehaktstaven
Dressing
Tabouleh
Print
Instructies
Tabouleh
  1. Giet kokend water op de bulgur, tot het net onder staat. Laat dit, afgedekt met een bord, een half uurtje staan.
  2. Snijd de paprika en abrikozen in kleine blokjes, snipper de rode ui, hak peterselie, koriander en munt fijn, snijd de cherry tomaatjes in vieren en hak het pepertje fijn (mét zaadjes.)
  3. Als het goed is is al het water door de bulgur opgenomen. Haal het een beetje los met een vork.
  4. Schep alles met je handen door de bulgur en de salade is klaar.
Gehaktstaven
  1. Fruit de ui en spinazie.
  2. Als de spinazie is geslonken voeg je de rozijnen, gehakte amandelen (grof en fijn en poeder), nootmuskaat, djinten, knoflook (geperst of fijngehakt), zout en peper toe.
  3. Bak dit allemaal even mee onder voortdurend roeren. Zet dan het vuur uit en laat het mengsel goed afkoelen.
  4. Schep het mengsel in een kom, voeg het gehakt toe en maak hier staven van. Bak ze rondom bruin totdat ze gaar zijn.
Dressing
  1. Meng alle ingrediënten goed en sprenkel over de tabouleh.
Tip

En om het nu helemaal af te maken maak je er een muntdip bij van yoghurt, citroensap en fijngehakte verse munt.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *