Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Tagliatelle met peer: een verrassende combinatie

Tagliatelle met peer: een verrassende combinatie

Toen ik laatst boodschappen ging doen bij mijn favoriete supermarkt zag ik een foto van een grote pan met tagliatelle. Eronder een paar zakken tagliatelle en de tekst “tagliatelle met peer en rucola”. Nergens een recept te bekennen verder en ook niet via de app of website van de supermarkt.

Dag Jumbo, hallo internet

Online was er genoeg te vinden natuurlijk, maar alles was met gorgonzola of andere dingen die ik niet blief. Dus daar sta je dan met je ingrediënten en geen idee wat er mee te doen. Ik besloot dus om de boodschappen op te ruimen, die avond iets anders te eten en het te laten rusten tot de volgende dag.

Zo gezegd zo gedaan. Dus de volgende dag stond ik weer een beetje te sputteren van ‘wat moet ik hier nou mee’. Nou, veel simpeler kan ik het niet maken en manlief vond het helemaal geweldig. Dusdanig, dat we het vanavond weer gaan eten. Benieuwd wat schoonzoon er van vindt.

Er zijn natuurlijk vele varianten op dit recept te bedenken, maar simpel is in dit geval echt genoeg.

Aan tafel nog even wat verse peper en wat zout erover en smullen maar.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Tagliatelle met peer en rucola
tagliatelle met peer
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
tagliatelle met peer
Print
Instructies
  1. Kook de tagliatelle volgens de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes en doe de blokjes in een schaal. Knijp daar zoveel sambal bij als je aan kunt. Giet er wat olijfolie bij en schep alles goed door elkaar.
  3. Bak de kipblokjes gaar en goudbruin (voor zover dat mogelijk is met al dat rood van de sambal natuurlijk).
  4. Snijd de peren in parten, giet de pasta af en schep beiden door de kip.
  5. Schep er vlak voor het serveren de rucola doorheen.
Tip

De rucola is ook te vervangen door bijvoorbeeld spinazie. In dat geval moet je de spinazie even heel kort roerbakken alvorens het bij de kip en pasta te doen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *