Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Toad in the hole: verstopte worst in Yorkshire pudding

Toad in the hole: verstopte worst in Yorkshire pudding

Toad in the hole stond bovenaan mijn to-cook-lijstje omdat het er zo mooi uit zag en ik had bovendien het idee dat het worstjes in een soort brooddeeg waren. Het hangt tussen pudding en deeg in. Lekker, uitermate vullend, maar ik ben er nog niet uit of ik dit zo lekker vind dat ik het nog een keer ga maken. Maar ik vond het wel een heel bijzonder gerecht.

Toad in the hole: een Brits traditioneel gerecht

Het is een traditioneel Brits gerecht waarbij worstjes verstopt zijn in Yorkshire pudding, een kruidig deeg. Vermoedelijk is het halverwege de 18e eeuw ontstaan als restjesmaaltijd.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Toad in the hole
Traditioneel Brits recept: machtig en voedzaam.
Toad in the hole
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Engels
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 55 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Engels
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 55 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Toad in the hole
Print
Instructies
Pudding
  1. Meng de bloem, eieren en het zout in een grote kom. Mix daarna de melk er doorheen en zet het beslag weg.
Saus
  1. Snipper de uien en fruit ze tot ze glazig zijn.
  2. Voeg nu balsamicoazijn, tijm, peper en zout toe. Verkruimel het bouillonblokje en giet het water erover. Laat dit even pruttelen.
  3. Gebruik de allesbinder om de saus in te binden tot gewenste dikte.
Toad in the hole
  1. Verwarm de oven voor op 240℃.
  2. Vul een cakeblik met 1 cm zonnebloemolie en zet dit op een bakplaat (i.v.m. het weglekken van olie uit het cakeblik) en schuif het in de oven.
  3. Zodra de olie goed heet is de worsten toevoegen en goudbruin bakken. Na tien minuten de worsten keren en nog eens tien minuten in de oven laten staan.
  4. Giet wat olie af en giet het puddingbeslag in het cakeblik.
  5. Zet in de hoeken van het cakeblik twee takken rozemarijn en doe het geheel weer terug in de oven.
  6. Laat dit, zonder de oven te openen, 30 minuten staan. Het geheel moet flink opbollen en een mooi bruin kleurtje hebben. Het gerecht zakt in zodra je het uit de oven haalt, dit is normaal.
Tip

Geef de saus er apart bij.

Origineel wordt dit geserveerd met aardappel en groenten naar keuze of een salade.

Bron: Jamie Oliver



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *