Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Uiensoep met donker bier

Uiensoep met donker bier

Ja, je leest het goed: met bier! Waarschijnlijk heb ik weer eens te veel Jamie Oliver bekeken, want ik moest zonodig zijn Toad in the Hole eten. En om er helemaal een feestje van te maken moest er ook een voorgerecht komen. Natuurlijk wel een beetje in dezelfde stijl: uiensoep met bier.

Franse uiensoep met bier

Iedereen kent wel de Franse uiensoep waarbij je een kom uiensoep krijgt, gegratineerd met kaas. Deze uiensoep is eigenlijk een afgeleide daarvan en ik heb het daarom maar in de Hollandse keuken geplaatst. Vroeger werd de soep overigens zeker niet met kaas gegeven, het was kost voor de armen. Uien waren erg goedkoop en met water en een bouillonblokje zet je dan toch iets relatief gezonds op tafel.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Uiensoep met donker bier
uiensoep met bier
Print
Maaltijd Soepen & Sauzen
Keuken Hollands
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 1 uur
Porties
flinke pan
Ingrediënten
Maaltijd Soepen & Sauzen
Keuken Hollands
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 1 uur
Porties
flinke pan
Ingrediënten
uiensoep met bier
Print
Instructies
  1. Doe de boter in de pan. Snijd de uien in ringen en bak ze met de knoflook in de hete boter.
  2. Blus de uien met groentebouillon, bier en tomatenpuree toe.
  3. Laat de soep een uurtje pruttelen op laag vuur.
Tip

Lekker iets te knabbelen bij de soep: strooi geraspte kaas op een bakplaat en zet het in de oven tot de kaast gesmolten is. Laat het dan afkoelen en breek het in stukken.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *