Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Urap Urap – een heerlijke zoete, maar kruidige groenteschotel

Urap Urap – een heerlijke zoete, maar kruidige groenteschotel

Urap urap is een groentegerecht in geroosterde kruidige kokos. Je kunt het maken van verschillende soorten groeten, waaronder sperziebonen, spitskool, taugé, kousenband, witte kool etc. Aangezien ik nog broccoli in de vriezer had, gebruikte ik dat voor mijn urap urap, zonder andere groenten. Dit recept is gewoon een kwestie van doen en je niet al te druk maken om de hoeveelheid. Zoals je op de foto ziet heb ik in verhouding te veel kokos gebruikt. Maar he, ik vind dat lekker dus waarom niet? Jij liever pedis? Doe er dan meer pepers in.

eBook

Wil je meer Indonesische gerechten gaan maken? Maar weet je eigenlijk niet waar je moet beginnen? Binnenkort komt mijn eBook uit! Bestaande abonnee’s krijgen hem automatisch toegestuurd in een nieuwsbrief. Nog geen abonnee? Schrijf je nu alvast in en ontvang mijn eBook met airfryer tips en recepten.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Urap urap
urap urap
Print
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Indonesisch
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Indonesisch
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
urap urap
Print
Instructies
  1. Kook de broccoli beetgaar, giet af en spoel met ijskoud water, zodat het niet verder gaart.
  2. Doe de uien, knoflook, trassi en rode peper in de keukenmachine of mengkom voor blender.
  3. Verhit de olie en fruit hierin het mengsel. Voeg de dejoeroek peroet toe.
  4. Schep hier kokos doorheen en roer het flink door.
  5. Meng groenten en het kokosmengsel. Je kunt dit gewoon lauw of koud eten.
Voedingswaarde
Urap urap
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 236 Calorieën uit Vetten 126
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 14g 22%
Verzadigd Vet 7g 35%
Meerv. Onverzadigd Vet 5g
Enkelv. Onverzadigd Vet 2g
Natrium 41mg 2%
Kalium 489mg 14%
Totaal Koolhydraten 27g 9%
Voedingsvezels 5g 20%
Suikers 15g
Eiwitten 4g 8%
Vitamine A 12%
Vitamine C 161%
Calcium 6%
Ijzer 7%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Trassi en djeroek peroet zijn niet meegenomen in de voedingswaardetabel.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *