Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Vleesrol waar je U tegen zegt!

Vleesrol waar je U tegen zegt!

Ken je dat? Bij alle recepten die je tegenkomt op Facebook klik je op “save”. Dan heb je toch een waslijst die je eens in de week af moet lopen. Je moet de boel wel een beetje bijhouden tenslotte. Toen kwam ik deze vleesrol tegen.

Tasty

Maar dit recept, wat ik via Tasty bewaarde, is toch wel zo’n blijvertje! Ik wil het dan ook graag met jullie delen. Je moet wel een vleesliefhebber zijn en een beetje geduld hebben, maar dan heb je me toch ook een overheerlijke vleesrol voor zeker zes personen of voor twee dagen. Of 1 dag en lunch, of borrelhapje of… nou ja, je begrijpt het al: deze rol is overal en altijd lekker, zowel koud als warm!
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Vleesrol waar je U tegen zegt!
vleesrol
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 50 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 50 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
vleesrol
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven tot ca. 200°C.
  2. Maak het gehakt aan met de kruiden zoals je bent gewend.
  3. Leg een groot vel bakpapier op het aanrecht en leg hier de bal gehakt op. Maak er een grote vierkante lap van.
  4. Leg hier nu plakjes ham ham op, maar laat de randen vrij.
  5. Strooi er een laagje geraspte kaas over en verdeel er een of twee flinke handen spinazie over.
  6. Druk alles goed plat en rol - met behulp van het bakpapier - tot een grote rol.
  7. Druk de rand goed aan en vouw de uiteinden dicht.
  8. Wikkel de rol nu in ontbijtspek en rol het geheel in zilverfolie.
  9. Leg de vleesrol nu in een ovenschaal en laat het ongeveer 25 minuten in de oven liggen, draai halverwege de tijd om. Na ongeveer 25 minuten even kijken of het gehakt al een beetje gaar is. Als het wat stevig aanvoelt is het goed. Verwijder dan de folie.
  10. Leg de rol nu op een taartrooster en zet het geheel op de bakplaat in de oven, zodat het vet opgevangen kan worden.
  11. Keer de vleesrol af en toe om. Zodra het spek mooi krokant is kun je het opdienen.
Tip

Let wel: de spinazie slinkt heel erg, je moet er dus echt wel groente bij serveren. Lekker met frietjes of gebakken aardappeltjes.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *