Yoghurtcake met citroen

Yoghurtcake met citroen

Ooit, zo’n jaar of 21 geleden, had ik een Indische buurvrouw die mij trakteerde op een overheerlijke yoghurtcake. Er kwam dus geen melk aan te pas in dat recept, maar yoghurt. Dom genoeg heb ik haar toen niet om het recept gevraagd.

Speurtocht naar het juiste recept

Dus via social media heb ik doorgegeven dat er yoghurt en citroen in de cake moest. Via via kreeg ik toen onderstaand recept door. Alhoewel ik me niet voor kan stellen dat het zo simpel was, wil ik deze toch graag met jullie delen.

Eet hem zo, of maak een lekkere citroen glazuurlaag op de cake van poedersuiker en citroensap.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Yoghurtcake met citroen
yoghurtcake
Print
Maaltijd Snacks - zoet
Keuken Indisch
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
cake
Ingrediënten
Maaltijd Snacks - zoet
Keuken Indisch
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
cake
Ingrediënten
yoghurtcake
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakeblik goed in.
  2. Bekleed deze eventueel met een vel bakpapier.
  3. Klop de boter en de suiker tot een romig mengsel. Voeg daarna een voor een de eieren toe tot deze goed zijn opgenomen.
  4. Doe het citroenrasp en de Griekse yoghurt in de kom.
  5. Klop dit door tot een klontvrij mengsel. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe en spatel dit tot een egaal cakebeslag.
  6. Stort het cakebeslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
  7. Bak de cake in het midden van de oven in zo'n 45 minuten gaar.
Tip

Weet je niet zeker of de cake gaar is, steek dan een satestokje in de cake: als deze er schoon weer uit komt is de cake gaar.



Een reactie zou ik leuk vinden