Eten ♥ Drinken ♥ En meer

Zelf maken | Ghee

Zelf maken | Ghee

Ghee = geklaarde boter. Je kunt dit natuurlijk kant en klaar kopen. Tegenwoordig zelfs bij de supermarkt. Maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken. Het lijkt veel werk, maar het valt reuze mee. De eerste keer werd het een rommeltje in de keuken omdat ik het eigenlijk verkeerd deed. Onderstaand recept werkt sneller en schoner.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Ghee
ghee
Print
Porties
pot
Ingrediënten
Porties
pot
Ingrediënten
ghee
Print
Instructies
  1. Zet een pan met zware bodem op laag vuur en laat de boter smelten.
  2. Draai het vuur wat hoger en breng het aan de kook zodat de boter gaat schuimen.
  3. Draai dan het vuur helemaal laag en verwarm het nog 45 minuten, onafgedekt en zonder te roeren. Op die manier zakt het melkeiwit naar de bodem en kleurt het licht. Daarboven verschijnt een heldere vloeistof.
  4. Neem de pan van het vuur en en schenk het door een zeef waar een fijngeweven kaasdoek in ligt.
  5. Herhaal bovenstaande stappen net zo vaak tot er alleen nog maar heldere vloeistof is. Schenk het dan in een glazen pot en sluit deze goed.
  6. De ghee blijft zo maandenlang goed.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *