Zelf pizza maken is leuker en lekkerder!

Zelf pizza maken is leuker en lekkerder!

Je kent het wel: het is weekend en je hebt eigenlijk geen zin om te koken, maar wel trek in wat lekkers! Je kunt dan een pizza halen bij de supermarkt of een pizza bestellen bij één van de vele pizzabezorgers die ons land rijk is. Maar waarom zou je dat doen als je zelf een overheerlijke pizza maken kunt?!

Variatie

In dit recept gebruik ik veel vlees: gehakt, spekreepjes en ham. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een vegetarische pizza te maken. Of met zeevruchten. Of met fruit. Bedenk welke pizza je normaal gesproken in de winkel kocht of liet bezorgen, en maak dat na. Geen conserveermiddelen, verse ingrediënten, precies dat wat jij lekker vindt in de hoeveel heid die jij lekker vindt.

Veel werk

Het lijkt veel werk, maar het is eigenlijk allemaal zo klaar. De bodem heb je in 15 minuten klaar. Terwijl het deeg ligt te rusten, snijd jij de ingrediënten fijn of klein of in ringen en maak je de basis vast in orde. De tijden die hieronder in de tabel worden aangegeven, zijn dan ook niet helemaal reëel.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Pizza con carne
pizza
Print
Maaltijd Hoofdgerecht
Voorbereiding 20 minuten
Kook Tijd 22 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
flinke plaatpizza
Ingrediënten
Pizzabodem
Topping
Maaltijd Hoofdgerecht
Voorbereiding 20 minuten
Kook Tijd 22 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
flinke plaatpizza
Ingrediënten
Pizzabodem
Topping
pizza
Print
Instructies
Pizzabodem
  1. Meng bloem met gist, zout en oregano.
  2. Voeg dan olijfolie en water toe en knee dit tot een samenhangend geheel.
  3. Ga nu tien minuten stevig knede en vorm er een bal van. Dek het af met een vochtige theedoek en laat het een uur rusten.
  4. Rol het deeg uit tot een grote lap en leg het op een bakplaat (bakplaat invetten of een bakvel gebruiken).
Topping
  1. Verwarm de oven tot 220°C.
  2. Bak het gehakt rul en bak de spekjes uit. Beiden niet te ver door, want het gaat de oven nog in tenslotte.
  3. Mix de passata met de Italiaanse kruiden en besmeer de bodem hiermee.
  4. Snijd de mozzarella in plakken, de ui in flinterdunnen ringen en de champignons in dunne plakjes. Leg dit allemaal op de bodem.
  5. Voeg nu gehakt, spek en ham toe. Knijp de knoflook er boven uit. Snijd een aantal kerstomaatjes door de helft en/of in vieren en strooi die over de pizza. Strooi de geraspte kaas er over.
  6. De pizza kan nu in de oven. Zeker 20 minuten. Maar aangezien iedere oven verschillend is: blijf het in de gaten houden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *