Walnoten-Stiltontaart

Walnoten-Stiltontaart

Het is traditie om op 1 januari naar mijn schoonouders te gaan. Vrienden en familie van heinde en verre komen dan en nemen wat eetbaars mee. Zo ook dit jaar en ik besloot om deze Walnoten-Stiltontaart te maken. Deze was een tijd geleden op tv bij Rudolph’s Bakery.

Taarten bakken

Meestal ben ik niet zo van het bakken van taarten e.d., maar voor deze gelegenheid wilde ik echt wel even een uitzondering maken. En wat voor één! De taart was in mum van tijd op.

Walnoten-Stiltontaart

Deeg

  • 500 gr bloem
  • 200 gr boter
  • 160 ml koud water
  • 10 gr zout

Vulling

  • 5 eieren
  • 200 ml crème fraiche
  • 200 gr Blue Stilton
  • 200 gr walnoten
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maak een bergje van de bloem op het aanrecht en maak een kuiltje in de bloem.
  3. Meng in dit kuiltje de boter, het water, 1 ei en een snufje zout.
  4. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
  5. Rol het deeg daarna uit en bekleed er een ingevette, gekartelde bakvorm mee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Snijd het overige deeg eraf en rol hier dunne banen van 1 centimeter breed uit. Maak van deze repen een vlechtwerk.
  6. Bestrijk de rand van het deeg met eidooiermengsel met room. Verkruimel de Stilton over de bodem en strooi hier de walnoten over.
  7. Leg het vlechtwerk mooi rondom op de rand van de taart. Roer 4 eieren met de crème fraîche glad en breng op smaak met een beetje zout en peper en schenk deze vulling over de walnoten.
  8. Bak de taart in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.

Bron: 24Kitchen



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *