Gegrilde aubergine met tomaat en knoflook

Er is een gezegde “pas wanneer een vrouw een aubergine op 100 manieren kan bereiden is zij toe aan het huwelijk”. Of iets van die strekking. Dit hoorde ik ooit voorbij komen op televisie en het is me altijd bijgebleven. Blijkbaar ben ik niet toe aan het huwelijk ook al ben ik gelukkig getrouwd.

aubergine

Gegrilde aubergine met tomaat en knoflook

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
Calorieën: 99 kcal

Ingrediënten
 

  • ½ citroen
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl olijfolie
  • 1 aubergines
  • 1 tomaat
  • peper en zout

Aan de slag
 

  • Verwarm de oven voor op 220℃.
  • Pers de helft van de citroen uit en voeg hier het uitgeperste teentje knoflook aan toe. Mix het met de olijfolie.
  • Verwijder de kroon van de aubergine en was hem even goed. Snijd hem dan overlangs in plakken. Afhankelijk van de grootte van de aubergine haal je er toch al gauw 6 plakken uit.
  • Bestrijk de plakken aubergine met het citroenmengsel en leg ze op het rooster of op een bakplaat (met gaatjes). Snijd de tomaat in plakken en leg op iedere plak aubergine een plakje tomaat. Bestrooi met peper en leg de aubergines in de oven.
    aubergine
  • Vlak voor het serveren een paar druppels goede olijfolie erover druppelen en een beetje zeezout erboven malen.

Lap je paleo aan je laars? Strooi er dan wat verse Parmezaanse kaas over, mjammie!
Was het lekker of heb je een vraag?Laat vooral een reactie achter hieronder. Of tag #SilphyasKitchen op Instagram. Zou ik superleuk vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *