5 Producten uit de supermarkt die je zelf kunt maken | Deel 3

De supermarkt. Een geweldige uitvinding natuurlijk, maar er is zóveel te koop dat je soms niet weet wat je moet kiezen. Zelf probeer ik de middenpaden zoveel mogelijk te mijden. Daar liggen meestal de ‘lekkere’ dingen. Wat inhoudt dat er té veel zout of suiker in zit, of allebei. Soms belooft een verpakking je dat er geen suiker is toegevoegd. Bekijk je dan de ingrediëntenlijst dan zie je een hele waslijst aan –oses. Juist, suikers dus. Ik heb niets tegen suiker, zout of vet. Maar ik weet wel graag waar het vandaan komt en hoeveel er in zit. En dan al die E-nummers. Geen idee wat het allemaal is en ik wil het niet weten ook eigenlijk. Er zijn hele ‘rare’ producten te koop in de supermarkt.

Maar laten we eerlijk zijn: ik koop natuurlijk heus wel gemaksproducten. Maar een aantal producten maak je gewoon net zo makkelijk zelf. Of op zijn minst moet je het eigenlijk een keertje geprobeerd hebben.

Wist je dat je binnen een kwartier zelfgemaakte Nutella op tafel zet?

#1 Hazelnootpasta

Zelfgemaakte hazelnootpasta is ongelofelijk lekker, het heeft een diepe smaak door de geroosterde hazelnoten. En met een paar toevoegingen tover je het zo om in Nutella!

#2 Appelchips

Heb je tussendoor trek in iets lekkers of ga je een lange wandeling maken? Neem dan wat appelchips mee.

#3 Vanille extract

Deze vanille extract gebruik ik regelmatig. Extra smaakmaker in chia pudding of havermout pannenkoekjes. Je komt het regelmatig tegen in recepten op de deze website. Eigenlijk heb ik altijd wel een mason jar vol in voorraad. Hoe langer het staat, hoe sterker de vanille smaak.

#4 Ghee

Dit is best even een werkje, maar als je vaak ghee gebruikt loont het wel de moeite om het zelf te doen denk ik.

#5 Bloemkoolrijst

Tegenwoordig vind je in bijna iedere supermarkt wel bloemkoolrijst. Zelf maken is echter niet moeilijk. Wil je weten of het goedkoper is om het zelf te maken? Ik heb het uitgezocht en in dit artikel op een rijtje gezet voor je.

5 producten uit de supermarkt die je zelf kunt maken | Deel 1
5 producten uit de supermarkt die je zelf kunt maken | Deel 2

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie