Groentenstoofschotel met kikkererwten

Een groentenstoofschotel met kikkererwten is een lekker en simpel eenpansgerecht. Hierdoor is het gerecht ook erg makkelijk te bereiden op de camping.

Hoe snipper je een ui?

De gouden tip voor het snel snipperen van een ui. Pel de ui en halveer hem. Snijd hem dan in tot aan het kruintje, maar snijd het niet door. Draai de ui een halve slag en snijd hem, afhankelijk van de grootte, nog tweemaal in. Ook nu weer niet helemaal doorsnijden. Nu kun je van boven naar beneden snijden en je hebt snippers! Gordon Ramsay laat het je zien in zijn YouTube filmpje.

Opmerking bij de ingrediënten

  • Courgette – je kunt zowel de gele als de groene courgette gebruiken.
  • Wortel – overgebleven wortelen kun je als tussendoortje eten met bijvoorbeeld deze heerlijke avocadospread.
  • Paprika – in dit recept gebruikte ik twee kleine rode paprika’s, maar voor de kleurigheid kun je ook groene, gele of oranje paprika’s gebruiken.

Paprika snijden

Regelmatig zie ik dat er flink wat paprika weg wordt gegooid, dat vind ik zo zonde! Ik zet de paprika rechtop. Pak het steeltje vast en snijd dan vanaf de steelaanzet naar beneden. Hiermee heb ik een flink stuk paprika zonder zaadjes. Zo ga ik de hele paprika rond. Uiteindelijk heb ik alleen de steelaanzet en een klont met zaadjes over wat ik zo weg kan gooien.

Wat doe je met restjes?

Per toeval kwam ik erachter dat je dit recept kunt omtoveren tot het perfecte hartige broodbeleg. Mijn man vond dat de stoofschotel een beetje te veel bite had. Hierdoor had ik de helft over. Weggooien doe ik zelden, maar ik had ook geen zin om de volgende dag hetzelfde te eten. Ik besloot het dus in de blender te doen en maar te zien wat er van zou komen. Het nieuwe gerecht werd een hit! Mijn man baalde zelfs toen het op was.

Groentenstoofschotel met kikkererwten

Prep: 5 minuten
Kook: 25 minuten
Totaal: 30 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ook nodig

Ingrediënten

  • 2 uien, klein
  • 1 courgette
  • 2 paprika's, rood, niet te groot
  • 2 wortels
  • 2 el olie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl ras el hanout
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kikkererwten, ca. 200 gram

Instructies

  • Maak de groenten schoon en dep het overtollige water op.
  • Snijd de ui in snippers, de courgette en paprika in blokjes en de wortel in plakjes.
  • Fruit de ui in de olie zacht. Pers het teentje knoflook er boven uit. Strooi de ras el hanout erover en fruit even kort mee.
  • Voeg nu de courgette, paprika, wortel en tomatenblokjes toe. Stoof de groenten 10 minuten.
  • Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en voeg ze toe aan de groente. Laat dit nog tien minuten doorwarmen.
  • Serveer met brood of een lekkere salade.

Persoonlijke notities

Voedingswaarden

Energie: 764.6kcal
Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie