Avocado kip salade

Een salade waar Johma van kan leren, al zeg ik het zelf! Deze avocado kip salade is geweldig op een boterham tijdens de lunch, op een flinke bol als lichte maaltijd ‘s avonds of gewoon heerlijk om rijkelijk je toast te besmeren.

Avocado kip salade maken

In een kwartiertje staat dit lekkers op tafel en het is supersimpel! Laat een kippenbouillonblokje in een pan met water vallen en breng dat aan de kook. Zodra het water kook leg je de kipfilets erin. Laat de kip in 15 minuten gaar worden. Ondertussen ontdoe je de avocado’s van schil en pit en prak je ze. Doe de overige ingrediënten, behalve de bieslook, erdoor en zet het opzij. Zodra de kip gaar is haal je het uit de pan en pluk je het met 2 vorken. Laat de kip afkoelen en roer het door het avocadomengsel.

Beleg er een boterham of flinke bol mee en strooi er geknipte bieslook over.

Met de hoeveelheid van dit recept kun je vier (tijger)bollen ruim beleggen.

Wat is dat broodje ernaast

Het broodje ernaast is belegd met homemade rode bieten hummus en geroosterde groenten. Ik was te lui om de groenten te roosteren, dus kwam uit een pakje in het koelschap van de Albert Heijn.

Rode bieten hummus
Heerlijk met een stokbroodje, soepstengel of toastje. Maar ook lekker als dipper voor bijvoorbeeld stukken wortel of bleekselderij.
Bekijk het volledige recept
rode bieten hummus
avocado kip salade

Avocado kip salade

Deze heerlijk romige avocade kip salade is lekker op een toastje, maar ook ook als broodbeleg.
Kook: 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 stuks kipfilet
  • 1 bouillonblokje, kip
  • 2 avocado’s
  • el Griekse yoghurt
  • peper en zout
  • chilivlokken
  • bieslook
  • ½ limoen, sap
  • 1 teen knoflook

Instructies

  • Breng een pan met water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op.
  • Zodra het water kookt leg je de kipfilets in de pan. Kook de kipfilet gaar in 15 minuten.
  • Laat de kipfilets afkoelen en pluk ze dan met 2 vorken uit elkaar.
  • Verwijder de pit en schil van de avocado's en prak ze helemaal fijn.
  • Pers een knoflook boven de avocado's en schep de yoghurt en het limoensap erdoor.
  • Breng op smaak met peper, zout en de chilivlokken.
  • Strooi vlak voor het serveren geknipte bieslook over de salade.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie