Ingelegde radijsjes

Ingelegde radijsjes zijn heerlijk knapperig en geven je bord een ontzettend vrolijke uitstraling. Net als ingelegde rode uien zijn ingelegde radijsjes óveral lekker bij! Zoetzuur en knapperig, wie kan dat weerstaan?!

Maar alleen azijn vind ik veel te zuur worden dus ik meng het dus graag met water.

ingelegde radijs

Recept ingelegde radijsjes

ingelegde radijs

Ingelegde radijsjes

Ingelegde radijsjes zijn heerlijk in je salade of op een boterham. Maar stiekum vind ik ze ook gewoon zo uit het vuistje lekker!
Kook: 10 minuten
Porties (aanpasbaar):1 pot

Ingrediënten

  • 2 bossen radijs
  • 200 ml water
  • 200 ml azijn
  • ¼ tl zout
  • ½ tl maple syrup

Instructies

  • Was de radijsjes en verwijder de aanzet. Snijd de radijs in dunne plakjes. Doe de radijsjes in een schone weckpot van 500 ml. Dek het af en zet het opzij tot gebruik.
  • Breng het water met de azijn, zout en maple syrup in een pan aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur uit.
  • Schenk de hete vloeistof op de radijsjes en sluit de weckpot af. Laat het goed afkoelen en zet het dan in de koelkast.

Notities

De ingelegde radijsjes zijn zeker een paar weken houdbaar. Gebruik telkens schoon bestek als je wat uit de pot haalt.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Ingrediënten voor ingelegde radijsjes

  • Water en azijn: alleen azijn vind ik veel te zuur worden, ik meng het dus graag met water. Vuistregel in dit geval: 1 deel water op 1 deel azijn.
  • Zout: ik gebruik een heel klein beetje keukenzout, gebruik gerust meer of minder als je dat lekkerder vindt.
  • Zoetstof: gebruik een zoetstof naar keuze. In mijn geval is dat maple syrup, maar je kunt ook gewoon suiker gebruiken.

Bewaren

Bewaar de radijsjes in de koelkast en gebruik telkens schoon bestek als je wat uit de pot haalt. Het is op deze manier een aantal weken houdbaar. Blijf alert: ziet het er fris uit, ruikt het fris en voelt het nog wel stevig?

ingelegde radijs

Wat kun je met die ingelegde radijsjes

Eigenlijk zijn deze roze schijfjes al leuk genoeg om te serveren als vrolijke noot! Maar het is ook nog eens ontzettend lekker! Serveer het bijvoorbeeld samen met mijn pittige zoetzure komkommer bij een Oosterse maaltijd, besmeer een boterham met hummus of doperwten-muntpuree en leg er wat radijsjes op. Of voeg op het laatst flink wat radijsjes aan je salade toe. Heerlijk. Wordt dit jouw nieuwe favoriete tafelzuur?

Dit kun je nog meer inmaken, drogen of fermenteren

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie