Courgettebeignets

Geen inspiratie, maar wel courgette in huis? Geen zin om te koken, en toch wat lekkers willen eten? Probeer dan deze courgette beignets eens.

Wij hadden er zoete aardappelpuree en schnitzels bij. Ze gaan zeker vaker op tafel komen: lekker en gezond!

 
Courgettebeignets

Courgettebeignets

Kook: 30 minuten
Porties (aanpasbaar):8 beignets

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 6 blaadjes basilicum
  • 1 el pijnboompitten
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 90 gram bloem
  • 4 eieren

Instructies

  • Rasp de courgette grof, snipper de ui en snijd de rode peper in ragfijne stukjes.
  • Spreid de courgette uit over de theedoek en bestrooi met zout. Laat dit een kwartiertje liggen. Pak de punten van de theedoek bij elkaar en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
  • Doe de komkommer, ui en peper in een kom en schep door elkaar.
  • Voeg dan de basilicum, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en paprikapoeder toe.
  • Schep er vervolgens de vier eieren en bloem door en mix goed. Het beslag moet goed dik zijn.
  • Verhit wat (kokos)olie in een koekenpan en schep met behulp van een lepel hoopjes in de pan en druk ze wat plat.
  • Bak ze ongeveer drie minuten per kant.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie