Borrelsnack: kip met ontbijtspek

Vroeger maakte mijn oma altijd deze kip met ontbijtspek. Heerlijk vond ik dat. En mijn vader vond ze zo mogelijk nóg lekkerder! Tegen de tijd dat mijn vader begon te draaien en naar huis wilde gaan, zei mijn oma altijd “Ach jongen, wacht nog even, ik heb lekkere kipstukjes, daar hou je toch zo van?!” En tja, dan had ze hem weer gevangen… Mijn oma had de kipstukjes altijd in een pan op een petroleumstelletje staan.

Ik laat je zien hoe je deze kipstukjes maakt in de airfryer, de instant pot en op het vuur. Mijn oma zou raar op staan kijken van de airfryer en de instant pot denk ik zo.

kip met ontbijtspek

Kipstukjes met ontbijtspek

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Porties: 4 personen

Ingrediënten
 

  • 1 kipfilet
  • ontbijtspek

Aan de slag
 

  • Snijd de kipfilet in blokjes. Omwikkel ieder blokje met een plakje ontbijtspek.
    kip met ontbijtspek

Airfryer

  • Stel de temperatuur in op 180℃ en de tijd op 15 minuten. Ik gebruikte geen spatdeksel en ook geen prikkertjes om het spek vast te zetten.
  • Als de kip gaar is en het spek krokant kun je gaan genieten.

Instant pot

  • Zet de machine op sauté. Zodra het display op HOT springt voeg je wat kokosolie toe. Bak de kipstukjes in spek gaar en knapperig.

Koekenpan

  • Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan en bak hierin de kipstukjes in ontbijtspek op laag vuur gaar en knapperig.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *