Kip met ontbijtspek is een lekkere borrelsnack

Vroeger maakte mijn oma altijd deze kip met ontbijtspek. Heerlijk vond ik dat. En mijn vader vond ze zo mogelijk nóg lekkerder! Tegen de tijd dat mijn vader begon te draaien en naar huis wilde gaan, zei mijn oma altijd “Ach jongen, wacht nog even, ik heb lekkere kipstukjes, daar hou je toch zo van?!” En tja, dan had ze hem weer gevangen… Mijn oma leeft helaas al jaren niet meer, maar ik hou haar kipstukjes in ere, ook al zou ze vreemd opkijken van die airfryer denk ik zo. Ik kan me herinneren dat zij ze altijd in een pan op een petroleumstelletje had staan. Heerlijke geuren vond ik dat.

Onlangs maakte ik ze voor mijn vader en hij vond ze nog steeds geweldig. Ik ben benieuwd of jij ze ook gaat maken.

kip met ontbijtspek

Kipstukjes met ontbijtspek

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten
 

  • 1 kipfilet
  • ontbijtspek

Aan de slag
 

  • Snijd de kipfilet in blokjes. Omwikkel ieder blokje met een plakje ontbijtspek.
    kip met ontbijtspek
  • Stel de temperatuur in op 180℃ en de tijd op 15 minuten. Ik gebruikte geen spatdeksel en ook geen prikkertjes om het spek vast te zetten.
    kip met ontbijtspek
Heb jij dit recept al eens gemaakt?Laat hieronder een bericht achter of tag #SilphyasKitchen op Instagram!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *