Laten we het eens hebben over Paprika

Nee, ik bedoel niet de eetbare versie paprika, maar een app, genaamd Paprika. Normaal gesproken ben ik absoluut niet van de betaalde apps, maar deze vind ik toch wel zo verschrikkelijk goed, dat ik het graag met je deel. In deze app kun je je recepten verzamelen, weekmenu’s aanmaken, de benodigde ingrediënten op een boodschappenlijst plaatsen en nog veel meer. Echt geweldig! Ik gebruik de app op de iPad en iPhone, maar de app Paprika is ook beschikbaar voor Android.

paprika
iPhone en iPad versie

Hoe werkt Paprika

Zie ik een lekker recept op internet, dan kopieer ik de link en open vervolgens Paprika. De app zegt dan dat ‘ie een URL herkend en of ik het wil openen. Nou, open dat maar dan. Vervolgens krijg je dat recept in beeld. Klik je op download dan opent zich een venster aan de zijkant en worden alle gegevens overgenomen: ingrediënten, bereidingswijze, kooktijden, van welke website het afkomt etc. Het ‘gewauwel’ in het blog zelf wordt niet overgenomen. MITS het blog waar je het recept van af haalt een bepaalde opmaak voor recepten heeft. Geweldig dus! Is het opgemaakt in een andere stijl, gewoon eigen opmaak, dan wordt het niet overgenomen, maar kun je met behulp van knippen en plakken het hup in de juiste velden plaatsen. Heb ik al gezegd dat het geweldig is? Je geeft zelf een categorie mee met de recepten.

En wat kun je er nog meer mee

Zoals gezegd kun je ook weekmenu’s opstellen. Of voor een maand. Of voor mijn part voor de rest van het jaar. Het kan allemaal. Heb je een recept voor een ontbijt gevonden, dan klik je op de kalender en prikt hem daar wanneer je het wilt eten. In de volgende stap geef je aan om welke gang het gaat. Et voila, het eerste ontbijt staat in de kalender. Zo vul je de hele week met ontbijt, lunch en diner. Of één van deze gangen. Je kunt ook snacks e.d. nog toevoegen. Daarna kun je met één druk op de knop alle boodschappen op een lijst plaatsen. Handig joh!

De voorraadkast en Paprika

Heb je nou een flinke voorraadkast, dan kun je ook de spullen uit je voorraadkast in ‘de pantry‘ plaatsen. Zelfs de houdbaarheidsdatum kun je toevoegen. Dan krijg je als het goed is een melding indien het over datum mocht zijn. Dat laatste heb ik overigens nog niet zelf ondervonden. Goed. Terug naar de voorraadkast. Heb je spullen in ‘de pantry‘ geplaatst en komen die toevallig ook voor in de ingrediëntenlijst, dan krijg je een melding dat je dat nog in huis hebt. Handig toch?

De prijs

Dat vond ik best even schrikken. Dit juweeltje is te koop voor € 5,49. ‘Niet doen’ dacht ik in eerste instantie, maar toen bedacht ik me dat ik weleens kook tijdschriften koop, die zijn minimaal € 6,95. Dus ach… dit moest kunnen. Daarnaast bespaar je door gebruik van deze app ook weer op je boodschappen. Je koopt niet dubbel, je koopt voor een hele week en zult dus minder impulsaankopen doen. Als je dat al doet natuurlijk.

Nieuwsgierig geworden of gelijk aanschaffen

Meer informatie kun je vinden op de website van Paprika. Of ga lijkt naar de resp. Apple of Android store:

Ja, ik wil die app voor mijn Apple

Ja, ik wil die app voor mijn Android

De app is overigens ook beschikbaar voor je Mac of Windows computer. Dan betaal je alleen wel meer.

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie