Appeltaart als ontbijt, wie wil dat nou niet

Mensen willen nog weleens vreemd opkijken als ze vragen wat ik zoal ontbijt. Ik eet net zo makkelijk een boterham met hagelslag (lekker Hollands) als een ontbijt met roerei, worst en witte bonen in tomatensaus (Engels) of een heerlijk stuk appeltaart!

Paleo en dus glutenvrij

Als we dit eten dan is het meestal tijdens het kampeerseizoen en in het weekend dus ook nog. Dan is er wat meer tijd. Niet dat je er nu zo veel tijd aan hoeft te besteden, maar toch wat meer dan ik op een gemiddelde werkdag heb. Het recept heb ik destijds via een een Paleo website gevonden, maar inmiddels is het helemaal eigen geworden.

Het is natuurlijk niet echt appeltaart, want je hebt geen deeg, maar het is vreselijk lekker!

Appeltaart

Appeltaartontbijt

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 á 2 appels bijv. Granny Smith
  • 1 ei groot
  • 9 el kokosmelk
  • 2 el rozijnen
  • 2 el kokosmeel
  • 1 handvol noten rauw

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃.
  • Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes en meng met de rozijnen.
  • Verdeel dit over twee kleine of vier hele kleine ovenschaaltjes.
  • Mix alle overige ingrediënten en giet dat er overheen.
  • Strooi nu - al dan niet gehakt - de rauwe noten er over.
  • Minuutje of 20 in de oven en dan smullen maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *