Mensen willen nog weleens vreemd opkijken als ze vragen wat ik zoal ontbijt. Ik eet net zo makkelijk een boterham met hagelslag (lekker Hollands) als een ontbijt met roerei, worst en witte bonen in tomatensaus (Engels) of een heerlijk stuk appeltaart!
Paleo en dus glutenvrij
Als we dit eten dan is het meestal tijdens het kampeerseizoen en in het weekend dus ook nog. Dan is er wat meer tijd. Niet dat je er nu zo veel tijd aan hoeft te besteden, maar toch wat meer dan ik op een gemiddelde werkdag heb. Het recept heb ik destijds via een een Paleo website gevonden, maar inmiddels is het helemaal eigen geworden.
Het is natuurlijk niet echt appeltaart, want je hebt geen deeg, maar het is vreselijk lekker!

Appeltaartontbijt
Porties: 2 personen
Afdrukken
Pin
Ingrediënten
- 1 á 2 appels bijv. Granny Smith
- 1 ei groot
- 9 el kokosmelk
- 2 el rozijnen
- 2 el kokosmeel
- 1 handvol noten rauw
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃.
- Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes en meng met de rozijnen.
- Verdeel dit over twee kleine of vier hele kleine ovenschaaltjes.
- Mix alle overige ingrediënten en giet dat er overheen.
- Strooi nu - al dan niet gehakt - de rauwe noten er over.
- Minuutje of 20 in de oven en dan smullen maar.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!